Advies

De adviseur

Als je braaf deze site hebt doorgelopen dan heb je een basis hoe een hypotheek werkt en waar je op moet letten.

Wil je eerst echt alles over hypotheken en wat daarmee samenhangt weten zodat je je eigen hypotheek kunt regelen? Dan raden wij je aan de opleiding Erkend Hypotheekadviseur of Hypotheekplanner te volgen en dan pas een hypotheek te regelen!

Dit is ook de reden waarom het goed fout kan gaan als je zonder hypotheekadviseur zelf je hypotheek regelt (iemand met EHBO is nog geen arts). Daarnaast is het ook fijn dat je iemand aansprakelijk kunt stellen als een hypotheekadviseur er een puinhoop van heeft gemaakt.
Verhaal halen bij jezelf omdat jij er een puinhoop van hebt gemaakt is een stuk lastiger en ook niet bevorderlijk voor de relatie met je eventuele partner!

Als je wilt weten of je hypotheekadviseur alles heeft gedaan om je een goed hypotheekadvies te geven, kan je de vernieuwde checklist van de AFM invullen. Met deze checklist kun je nagaan of het gesprek goed is verlopen. De checklist is aangepast aan de nieuwe hypotheekregels.

Wat kun je met de checklist hypotheekadvies?

Met deze checklist kun je controleren of je hypotheek adviesgesprek goed is verlopen.

Persoonlijk adviesrapport AFM

Als je de vragenlijst doorloopt krijg je een persoonlijk adviesrapport. Hierin staan alle onderdelen die nog niet goed zijn besproken. Hiermee krijg je een duidelijk beeld wat er nog besproken moet worden, waarom dit onderdeel belangrijk is en wat je je adviseur nog moet vragen. Ook kan je in het rapport de gehele vragenlijst inclusief jouw antwoorden nog een keer helemaal teruglezen. 

Hoe werkt de checklist?

Met de checklist loop je 9 blokken door met vragen over je hypotheek adviesgesprek. Ook worden er vragen gesteld over je persoonlijke situatie.

Het invullen van de checklist kost je ongeveer 20 minuten. De checklist start als je hieronder op onderstaande link klikt.

Checklist hypotheek adviesgesprek